Round Tables for Investment

¤ Godt investeringsarbejde kræver iderig OG metodisk indsats

Private, der investerer i aktier, har brug for en konstant strøm af input til at få nye positioner og pleje de gamle. Det leverer Round Tables for Investment. Innovative ideer og overskueligt værktøj.

Ansatte, der arbejder med at investere i selskaber, projekter eller diverse aktiver, har samme behov. Ja, faktisk alle medarbejdere, der arbejder med forretningsudvikling, lærer intenst af at se tingene fra en aktieinvesteringsvinkel. Ved Round Tables for Investment får deltagerne betydelig udvikling af den generelle forretningssans. Foruden internationalt udsyn mht. markeder, konjunkturer og virksomheder.

For en virksomhed er det en fremragende ide, at medarbejderne dyrker systematisk aktieinvestering. Dels får de selv et økonomisk udbytte og dels motiveres til forretnings- og finansiel kompetence, som arbejdsgiveren får glæde af.

¤ Eksempel på, hvad der foregår på Investment-bordets møder

I efteråret 2016 valgte vi at se nærmere på REIT-sektoren i USA. REIT betyder Real Estate Investment Trusts, altså ejendomsinvesteringsselskaber. Målt på udbytte ligger REITs ekstremt højt, så vort udgangspunkt ved Investment-bordet var, at her måtte særegne forhold gælde. Hvor lå hunden begravet? Hvordan kunne man betale 8, 10, 12% udbytte, når supervirksomheder som GE og Apple kun betaler 2-3%?

Før møderne udarbejdede facilitator en tabel med nøgletal og kurskurver for ca. 80 REIT-selskaber , som blev anbefalet af forskellige analytikere. På møderne gik man dybere ned i disse vhja. forskellige analysemetoder. Gradvist opstod en shortlist over bedste targets og – under iagttagelse af balance mellem totalafkast og risiko – en portefølje opbygget.

Positioner opbygget på basis af denne liste har i øvrigt givet særdeles godt afkast sidenhen.

Disse møder blev det et godt lærestykke i, hvordan forretning med høj gearing kan lede til flot afkast. Men med tilhørende forøget risiko – forklaringen på de høje udbytter. Derudover vi fik vi fint indsigt i, hvordan organisering af både nyinvesteringsarbejdet og af arbejdet med at få afkast af eksisterende investeringer kan udformes. En af deltagerne har anvendt denne viden til organisering af en ny type byggeprojekt, som ikke er set i DK – ja knap nok i Europa – men som har kørt i USA i en del år. I et REIT-selskab…

For at opsummere: Møder i Round Tables for Investment har oftest tre ingredienser

  1. Deltagerne præsenteres for et nyt værktøj eller en ny model, som afprøves hands-on
  2. Deltagerne stifter bekendtskab med en klynge aktier og analyserer sig frem til bedste valg
  3. Facilitator præsenterer et lovende ide, og deltagerne diskuterer pro et con for at investere i den. Du kan se ideerne fra 2016 her.

¤ Investering i aktier giver masser af læring om virksomheder

Investering og finansiering er i høj grad en vej til at forstå, hvad der virkelig foregår i markeder og i virksomheder. I mit eksempel med REIT-sektoren er det utroligt, hvor meget vore aftener derom har givet af indsigt i REIT-virksomheder, der “lever af nøje orkestreret gæld” til køb af ejendomme for så at kunne leje eller lease dem ud.

Ved Investment-bordet har vi i tidens løb dykket ned i mange forskellige sektorer og brancher.  Fra de sidste par år: IT-outsourcing-selskaber (mest indiske), norske lakseproducenter, vestlige versus fjernøstlige bilfabrikker, danske entreprenører osv. osv. Deltagerne er ofte dem, der kommer med forslag til branche, hvilket fører til et bredt spektrum af brancher.

¤ Hvad med pleje af en aktieportefølje?

Round Tables for Investement er et godt sted at få ideer til gode investeringer. Har man brug for praktiske teknikker til at pleje en aktieportefølje, har vi workshop-serien Systematisk Porteføljepleje, som handler om værktøjer og metoder til alt det praktiske omkring køb- og salgstiming, skat, omkostninger, handelsplatforme etc.

¤ Praktiske detaljer

Lidt praktiske detaljer: Der udbydes et møde pr. måned (4-6 pr. halvår); anbefalet deltagelse er 3 møder pr. halvår, men man kan deltage i flere eller færre efter eget ønske. Møderne afholdes kl. 17-20:30 hos Innovia, Nærum. Flertallet af møderne har 5-8 deltagere, men nu og da større eller mindre end dette. Møder faciliteres af Steen Martiny.

Kunne du tænke dig at deltage, kan du bruge vor kontaktformular elle pr. telefon.

CV for facilitator finder du her.

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type